Füstölt sajtkrémes pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
15 dkg füstölt krémsajt
1 tojás
1-2 ek tej v. tejföl
1 dl tej
2,5 dkg élesztő v. 1 zacskó porélesztő
1 1/2 ek. só
fél mk. őrölt fekete bors
A telej meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, a puha margarint elmorzsoljuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, majd a sajtkrémmel, a tojás sárgájával és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy az edény felától elváljon.
Lisztezett gyúrólapon 2,5 cm vastagságúra ellapítjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Tetejét a tojás fehérjével megkenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20 percig sütjük.
Maryrecept