ALMÁS PITE
TÚRÓS PITE (omlós) EGYSZERŰEN
Tészta hozzávalók (tepsi 20x26):
20-25 dkg liszt (minőségfüggő)
15 dkg vaj v. margarin
1 egész tojás
kb. 3 ek cukor
1 cs sütőpor
Töltelék:
Almás
5 közepes méretű alma lereszelve
2 ek fahéj (ill. ízlés szerint)
3-4 ek cukor (ízlés szerint, plusz 1 cs vaníliás cukor is beletehető)
Túrós
25 dkg túró
10 dkg cukor
1 tojás fehérje
½ citrom leve
2 ek búzadara
1 csipet só
A tésztát összegyúrjuk, majd ketté választjuk (gyorsabb, ha olvasztott v. lágy vajjal/margarinnal dolgozunk, mixerben főképpen).
Az egyik kinyújtott tésztát a kivajazott, lisztezett aljára tesszük (az ujjunkkal rásegítve a forma megtartásában)
A tolteléket elkészítjük, és elegyengetjük a tészta tetején, majd a másik kinyújtott tésztával beborítjuk (ujjunkkal elegyengetjük), és a tetejét villával szúrkáljuk.
Előmelegített hőlégkeveréses sütőben 180 fokon, kb. 20 percig sütjük. Tetejére porcukrot hintünk.
Dupla adag esetén hozzávalók mennyiségét duplázzuk (kivéve elég 25 dkg margarin és 1 cs sütőpor) Tepsi méret: 24x36
Maryrecept