KRUMPLITORTA
Hozzávalók:
1 kg burgonya (uborkareszelőn lereszelve)
3 fej közepes hagyma
15-20 dkg sajt (ebből 5 dkg lehet parmezán)
2 dl tejszín (10 %-os főző)
8 dkg margarin (ebből 3 dkg tepsi kikenéséhez)
A köralakú tortaformát kivajazzuk, majd lerakunk 1 sor lereszelt krumplit, egy sor felkarikázott hagymát, majd a végén leszórjuk reszelt sajttal.
Mindezt megismételjük még 2x, de úgy, hogy mielőtt a legtetejére rászórnánk a reszelt sajtot, a 5 dkg vajat felkockázva, vagy felolvasztva rácsurgatjuk a tortánk tetejére, majd leöntjük 2 dl tejszínnel. Végül reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük (világosbarna legyen a teteje).
Szeletelve tálaljuk, úgy mint a tortát! A receptet nagynénémnek köszönhetem.
Jó étvágyat!
Maryrecept