KEDVENC RECEPTEM "LACI BÁCSITÓL"
EGYSZERŰ, GYORS, OLCSÓ
Hozzávalók:
1 fagyasztott leveles tészta
ízlés szerint lekvár, meggy, barack, puding, stb.
szegfűszeg, porcukor
Szobahőmérsékleten kiengedem a levelestésztát. Mivel nincs nyújtódeszkám (helyhiány miatt), ezért a deszkavágómon dolgozom.
Három egyenlő részre osztom a tésztát. 1 adagot kinyújtok úgy, hogy 8 db lesz belőle (értelemszerűen összesen 27 db lesz).
Szilva, barack, eper, stb. lekvár halmocskákat képezünk:
Jelen esetben meggy darabokat helyeztem még rá (lehet vaníliás pudinggal is halmozni az élvezeteket lekvár helyett)
Szegfűszeggel összetűzöm a megtöltött, kétoldalt felhajtott tésztadarabkákat.
Sütés: előmelegített sütőben, 190 fokon szoktam, ideje kb. negyedóra
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!