5. EGYÉB KEDVENCEIM
PALACSINTA egyszerűen - nem ragad le!
1 l szénsavas ásványvíz (v. enyhe szénsavas, én ezt használom, kicsit több kell) v. tej
1/2 kg liszt
2 tojás
2 ek cukor
1 dl olaj
só (csipetnyi)
A hozzávalókat simára vegyítjük: a liszthez hozzáadjuk a sót, a tojást, majd az olajat és az ásványvizet apránként hozzáadva csomómentesre keverjük. A serpenyőt nem olajozzuk (a serpenyő szélén látni, hogy mikor lehet megforgatni)!
Azért élvezetes elkészíteni, mert - amellett, hogy finom - nem ragad le a tésztája a serpenyőben, így kezdőknek élvezetes lesz az elkészítése! Nem kell megijedni, ha kissé keménynek tűnik, egymásra téve puhákká válnak:-))
Közepes méretű serpenyőben sütve kb. 18-20 db lesz ebből az adagból.
Tetszés szerint tölthető.
Igazán fenséges, ha a palacsinták közepébe túró rudit tesztek!
Jó étvágyat!
(A Hortobágyi húsos palacsinta tésztája uez., csak cukor nélkül.)
Maryrecept