SOMLÓI GALUSKA EGYSZERŰ VÁLTOZATBAN
HOZZÁVALÓK:
1 nagy csom. babapiskóta/vagy 2 csom. piskótatallér
1 csom. főzés nélküli vaníliás krémpor (Dr. Oetker)
1 csom. főzés nélküli csokoládés krémpor (Dr. Oetker)
1/2 rumaroma (jamaikai)
6 dl tej
Csokiöntet: 5 dkg vaj, kakaópor
A vaníliás és csokoládés krémport a csomagon leírtak szerint elkészítjük (én 3-3 dl-el csinálom, mindkettőbe pici rumot is teszek). A babapiskóta (v. p.tallér) darabokat a rumos tejben gyors mozdulattal megforgatjuk, és kibélelünk vele egy jénai tálat (alját, oldalát).
Beleöntjük az elkészített vaníliás krém felét (egyik oldal), csokoládés krém felét (másik oldal), majd a rumos tejben megforgatott babapiskóta darabokkal befedjük. A tetejére rácsurgatjuk a maradék csokoládés és vaníliás krémpor felét (fordított oldalakra).
Végül vajat megolvasztunk, és teszünk bele kakaóport (félsűrű legyen), majd ezzel leöntjük az egészet. (Én villával finoman beleszúrkálok több helyen is, hogy a közepébe is belecsurogjon az öntet.)
Tetejére pl. kakaóport hintünk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Hűtőben tároljuk! (8-12 adag, függ a tálalástól!)
Nagyon gyorsan készen van, és irtó finom.
Maryrecept